Oglasivac

17. 12. 2015.

Bajadera recept

Ivanin proveren recept -VIDEO

Pošto su mnogi trazili ovaj receptić  tj. video, evo ga stize...ovo je POSNA bajadera tako da se moza praviti za vreme posta, sa posnim margarinom, čokoladom i posnim keksom...odlična je i preporučujem vam da pogledate način na koji ja pravim,  zaista ukusna i lepog izgleda...a naravno kupovne su zaista savršenog izgleda al ukus ni približno domaćim bajaderama.

Bajadera recept


Bajadera recept
Potrebno:
- 500 gr. mlevenog keksa
- 200 gr. mlevenih oraha
- 300 gr. kristal šećera
- 2 dcl. vode
- 180 gr. margarina za kolače
- 50 gr. čokolade za kolače

Za glazuru je potrebna samo čokolada 100 gr. i jedna kašika ulja.

U šerpu staviti margarin, vodu, šečer i otopiti na šporetu.
U vrelo dodati orahe, akloniti sa šporeta i umešati keks. Zatim otopiti na pari 50 gr. čokolade i izmešati sa polovinom smese od keksa. Druga polovina ostaje svetla.

 Sledi filovanje. U manju dublju tepsiju staviti foliju ili pek papir. Staviti jedan deo svetle mase, zatim jedan deo tamne..ponoviti postupak da se dobije četvoroslojna bajadera. Odgore preliti sa glazurom od čokolade. 
Za još detalja oko pripreme bajadera, filovanja i sečenja (jako bitno pravilno seći da čokolada ne popuca), pogledajte VIDEO koji sam vam spremila. 
Prijatno! :) 



4 коментара :

  1. Recept sam isprobala, ali zbog sigurnosti da li ce mi bajadera uspjeti recept sam prepolovila i dobila manje bajadere. Madutim, recept je uspio i bajadera je veoma ukusna, sljedeci put ce biti vise komada, cijeli recept. Hvala puno
    OBS; Moram jos da kazem da sam isprobala par Vasih recepata i ukucani su zadovoljni,ukusni i uspjesno pripremljeni po Vasim instrukcijama.Hvala i nastavite sa radom jer ste dobri i profesionalni.

    ОдговориИзбриши
  2. Predivno...isprobala i dobila odlucne bajadere....jedino nisam imala tu slatku cupavicu da polize cokoladu 👌🌹💝

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

VIDEO RECEPTI

Recept samo za Vas!

Oglasi