Oglasivac

30. 3. 2014.

MAKARONI SA KROMPIROM

IVANIN PROVEREN RECEPT

Rucak koji ce te za cas pripremiti. Jeftin, i predobrog ukusa. Mnogi ga vec imaju na svom kucnom meniju. Koji  jos niste pravili, probajte necete se pokajati. Kod mene plane za tren, mozete praviti za vecericu. Uz neku salatu, tursiju sta vam se nadje od kiselisa... Za one koji poste birajte makarone bez jaja.

Makaroni sa krompirom
www.serpica.net


SASTOJCI:
- 500gr. makarona (bilo kojih, ja volim spiralne jel na njima se lako prilepi krompir)
- 3 - 4 srednja krompira ili 400 - 500 gr.
- 1 srednja glavica crnog luka
- 1 dcl ulja (moze i malo manje)
- 1kasika vegete, posoliti jos po ukusu ako je potrebno (ja uvek dosolim jos)
- 1 supena kasika aleve sitne parike

 PRIPREMA:

Krompir oguliti, oprati, iseckati, naliti vodu dva prsta iznad krompira i pustiti da se skuva dok lepo ne omeksa. Za to vreme u drugu serpu stavite jace od litar i po vode, kasiku ravnu soli da vam i makaroni sami po sebi budu ukusni. Kada ta voda prokljuca u nju staviti makarone, odmah promesati da se ne zalepe za dno. Kada pocne da kljuca skloniti sa sporeta, poklopiti i ostaviti da odstoje oko 5 min mozda i koji minut duze (ako su makaroni deblji). Nemojte ostaviti da vam jako omekane, jer cete dobiti gnjeckave makarone. Kada su omeksale, procediti kroz cediljku i pustiti hladan mlaz preko njih.
Luk sitno iseckajte, izdinstajte ga lepo na ulju. Kad luk omeksa, dodati supenu kasiku aleve sitne paprike. Luk dodati u ocedjen, i izgnjecen krompir, dodati vegetu, posoliti i sve dobro izmesati. Smesu pomesati sa makaronima i posluziti uz neku salatu. PRIJATNO!

SAVET:
Krompir kad se skuva, odmah iscedite i izgnjecite. Ne posle jer on kad par minuta ostane ne izgnjecen postaje tvrdji i kad ga izgnjecite dobijete lepljivu i grudvicastu masu.
Ko voli ljutkasto moze dodati  i  ljutu alevu sitnu papriku.

13 коментара :

  1. Анониман12. јун 2016. 02:37

    ....Kada su omeksale, procediti kroz cediljku i! pustiti hladan mlaz preko njih" .....kakav idiotizam,no coment

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман14. јун 2016. 02:20

    Pa ti kuvaj onda bolje, ako mislis da znas i umes, pitam se odkud ti na ovom receptu kada imas svo znanje sveta o kuvanju...no coment i za tebe!!!!!

    ОдговориИзбриши
  3. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  4. Ukusno jelo koje sam bio i zaboravio jeo ga kad sam bio mali!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da, to je jelo iz detinjstva, ukusno, brzo, jednostavno i jeftino..sta vise treba. :) Hvala ti sto me pratis i kuvas sa mnom. :)

      Избриши
  5. Анониман30. март 2017. 07:50

    Ma ja prevrtoh kucu da nadjem recept i setim se vas,pozeleli smo da pravimo a meni bas trebalo kolicinski koliko cega ide....super ste

    ОдговориИзбриши
  6. Sve isto uradim samo što ja krompir ne gnječim nego iseckam na kockice :) bude isto dobro.Sve je stvar ukusa i navike.:)


    ОдговориИзбриши
  7. Ja isto pravim samo krompir ne gnječim već ostavim u malim kockicama,moja ćerka obožava!

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

VIDEO RECEPTI

Recept samo za Vas!

Oglasi