Oglasivac

14. 12. 2018.

Posni lisnati štapići sa kečapom i začinima

Jedno od peciva koje preporučujem za sve prilike. Dobije se dosta komada, veoma su ukusni, jeftini i laki za pripremu.

Posni-recepti-za-slavu
Sastojci i priprema:

- 40 gr. svežeg kvasca
- 1 kg. brašna
- 400 ml. vode
- 200 ml. ulja
- 200 gr. kečapa
- 200 gr. margarina
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica origana
- 1 kašičica belog luka u prahu

Začine možete staviti koje hoćete.



U vanglu izmrvite kvasac, dodajte šećer, mlaku vodu, ulje. Izmešajte pa dodajte oko 850 gr. brašna i so. Zamesite testo i ostavite da stoji oko 30 minuta. Za to vreme držite margarin u zamrzivaču ili frižideru da se stegne. Nadošlo testo premesite i podelite na dva dela. Jedan deo razvucite, preko narendajte 100 gr. margarina i uvijte u rolat. Tako uradite i sa drugim delom. Oba rukama istanjite i ostavite desetak minuta da odstoje. 
Razvucite oklagijom i premažite kečapom u koji ste umešali začine. Isecite trake i uvijte štapiće kako je prikazano u videu. Ređajte na tepsiju obloženu pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta. Prijatno. 

1 коментар :

  1. Ivana, uz tvoje recepte i snimke (a posebno snimke koji izuzetno olaksavaju posao), ni nama amaterima nije tesko da postanemo profesionalni kuvari!
    Volela bih da isprobas neki recept za kiflice sa puterom, napises kako si zadovoljna i da okacis snimak. Dosta tvojih recepata sam isprobala i ne trebam da govorim koliko sam zadovoljna. Mom kuvarskom umecu, jedino fale te kiflice sa puterom. Sve naucih da pravim uz tebe. Hvala! Milica

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

VIDEO RECEPTI

Recept samo za Vas!

Oglasi