Oglasivac

25. 1. 2019.

Starinske oblande sa karamel filom i orasima

One poznate, koje su naše bake pravile na tihoj vatri. Poznate i po dugom kuvanju, sa dosta mleka i šećera sve dok se ne dobije karamel fil u koji možete a i ne morate dodati orahe.
Meni jedne od omiljenih, dosta su slatke pa se ne mogu puno ni pojesti, po svojoj hrskavosti i mlečnosti podsećaju na najlepše napolitanke.
Starinske-oblande-sa-karamel-filom



Sastojci i priprema:

- 1,500 ml. mleka
- 800 gr. kristal šećera
- 1 vanilin šećer
- 200 gr. margarina
- 200 gr. mlevenih oraha
- pakovanje oblandi

Šećer, vanilin šećer i mleko kuvajte (karamelizujte) oko sat i po do dva, potrebno je da se dobije gustina kao tečni jogurt i svetlo braon boja. Ja sam kuvala prvih 20 minuta na jačoj temperaturi, potom sam malo smanjila i nastavila kuvati. Na sat vremena kuvanja smanjila sam još temperaturu da ne bi prskalo i pokipelo. Tako da imajte na umu da ćete morati korigovati temperaturu ringle tokom celog kuvanja. I naravno ne zaboravite mešati.
U skuvan fil odmah dodajte margarin i orahe. Mažite oblande, za svaki premaz je dovoljno dve kutlače fila. Maže se u tankom sloju da sve rupice budu popunjene.
Na gotove oblande stavite krpu ili foliju i pritisnite težim predmetom. Ostavite da stoje da se stegnu i prilepe. Isecite kockice ili šnite po želji i uživajte u ukusima. Prijatno. 

Нема коментара :

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

VIDEO RECEPTI

Recept samo za Vas!

Oglasi