Oglasivac

20. 3. 2020.

Griz kokos kolac post na vodi

Recept bez mleka, jaja, ulja, brasna. Postan kolac na vodi, uskrsnji post.
#bezmleka #bezjaja #kolac
griz-kokos-post-na-vodi
Sastojci i priprema:
- 2 litre vode
- 500 -600 gr. griza
- 300 gr.secera
- 1 vanilin secer ili aroma
- 200 gr. kokosa
- 2 kasike kakao praha

Moze jos : maline, jagode ili banane...dzem..
Skuvajte griz u vodi sa secerom i vanilom. Odmah podelite na dva dela, u jedan umesajte kokos u drugi kakao. Pripremite kalup precnika 25 cm, moze i cetvrstasti. Ja sma oblozila prozirnom folijom. Istresite prvo jedna deo, pa ako zelite stavite voce ili 4 kasike marmelade, potom i drugi deo griza. Ostavite da se dobro stegne u frizideru ili sat vremena u zamrzivacu.
Prijatno!

4 коментара :

  1. Здраво, испробала сам ваш рецепт и на две литре воде је то превише гриза. А и кокоса ми је сто г сасвим било доста

    ОдговориИзбриши
  2. Увек се нађе нека која боље зна чак и од професионалне куварице. Такве све знају на овом свету, знају боље и од Бога како шта треба. Жена је много пута до сад правила овај колач, ваљда она зна колико је стварно потребно и гриза и кокоса.

    ОдговориИзбриши
  3. Са Иванициним,Шерпициним рецептима нема грешке нити промашаја.😁Правила сам по њеним рецептима како слаткише тако и сланише и увек су испали одлични,све се са слашћу појело.😋Примера ради,за пост на води поред мога омиљенога "МЕДЕНОГА🍯СРЦА"💖 правила сам и постан "ЈАФА КОЛАЧ НА ВОДИ" по њеном рецепту и баш,баш,баш ми се мнооого свидео укус.Добро,иначе волим преслатке колаче каквим их нпр.у Грчкој спремају па је тако и овај доста сладак.Међутим,ако је то само проблем и мана,слаткоћа или густина,па побогу смањите је и прилагодите себи.Ивана је у коментарима више пута наглашавала да је она учила од других домаћица,да је самоука и да воли кување.Тако да се потпуно слажем са анонимном особом у свему па и у делу да Иваница најбоље зна.Ако вас занимају моји слаткиши(али и понешто од сланиша)како посни на води и на уљу тако и мрсни који су притом спремани са "natural organic-природно органским" производима(попут Стевијиним шећером,Агавиним сирупом,медом,кокосовим уљем,цејлонским циметом,органским какаом,каранфилићем идр.).То можете видети на моме кулинарскоме и религиозноме у основи али има и других тема "YouTube" каналу са називом "ZIVOT💃SA RUZICASTIMA💝NAOCARIMA."👓Можете и прочитари на моме такође у основи кулинарскоме и религиозноме блогу са називом "PINKY A NIJE REALITY-BILJINO💃BAJKOVITO SARENO💐CARSTVO👑SNOVA."Тако да бих вас све замолила да запратите мој "YouTube" канал и Хвала пуно унапред од свега срца❤💖💝 на томе.Свако добро у и од Господа вам желим.😇🙏😊

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

VIDEO RECEPTI

Recept samo za Vas!

Oglasi