Oglasivac

1. 9. 2014.

SLANA TORTA

Ivanin proveren recept
Veoma zdrava torta ,ukusna,idealna za dorucak ili veceru.Takodje je mozete posluziti i za rucak kao prilog...i vec imate na jednom mestu i hleb i salatu. ;)
Slana torta

POTREBNO ZA INTEGRALNE PISKOTE:
-100gr integralnog brasna
-100gr ovsenog brasna
-50gr heljdinog brasna
-20gr mlevenog semena lana
-saka bundevinog semena
-komadic svezeg kvasca-otprilike je to 1 mala kasikica(ja nekad stavim  pola kesice prasaka za pecivo)
- pola kasikice soli
-5 kasika maslinovog ulja(ako nemate moze i suncokretovo)
-vode oko 1,5dcl (testo treba da je gustine kao za ustipke)

ZA NADEV:
-200gr krem sira(posna varijanta sa sojinim sirom ili bilo kojim biljnim)
-povrce kombinujte po zelji,mozete sloziti red paradaiza,krastavaca,marinirane sampinjone,tunjevinu,kukuruy secerac...Ja sam krem sir podelila na dva dela u jedan stavila grasak i malo isecaknog spanata,u drugi iseckanu papriku.

PRIPREMA:
Kvasac malo izmesajte sa mlakom vodom.Dodajte sasatojke koji su navedeni gore.Izmesajte sve sa varjacom i ostavite da stoji 30 minuta.Kad je naraslo(imajte na umu da nece previse narasti jer su to integralna brasna),izlijte u manji pleh na papir za pecenje.Od ove mase ispecite 3 piskote.Varjacom lepo poravnajte,ostavite jos 15 minuta i pecite na 200 stepeni.
Tortica je mala,ja sam piskote pekla u kalupu za hleb.Mozete ispeci sve odjednom u vecoj tepsiji,pa iseci piskotu na tri dela,(tako vam i preporucujem,ustedecete dosta vremena).
Kada su piskote gotove prekrite ih sa salvetom i ostavite da se ohlade.Filujte i ukrasite je.Pozeljno je da ova torta odstoji par sati u frizideru,tada je mnogo socnija i ukusnija.Prijatno!




Нема коментара :

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

VIDEO RECEPTI

Recept samo za Vas!

Oglasi