Oglasivac

7. 2. 2019.

Ćufte na luku i pirinču


Pravo gurmansko jelo pripremljeno ispod sača, na žaru. Mnogo puta sam pripremala u električnoj rerni tako da ovaj recept možete uvek imati za ručak. Uz malo sveže salate ili one iz turšije, mada meni najdraže uz krišku mladog sira. Lično uz ovaj ručak ne jedem hleb i uopšte mi ne fali, mada moji ukućani ne mogu bez njega. Uživajte, gledajte, kuvajte i pišite utiske. Podelite recept sa dragim prijateljima.

Ručak-ispod-sača

Sastojci i priprema:

- 800 gr. mlevenog mesa
- 2 deblje isečena parčeta hleba
- 1 jaje
- peršunovo lišće
- 1 kašičica sitne crvene paprike
- kašičica soli
- biber
- 3 čena belog luka

- 250 gr. pirinča
- 4 velike glavice crnog luka
- suvi začin (vegeta)
- 400 ml. kuvanog paradajza
- 200 ml. ulja
- oko 600 ml. vode



Prvo pripremiti ćufte. Sredinu hleba preliti sa 100-150 ml. hladne vode i ostaviti 5 minuta da odstoji pa rukom iscedite. U mleveno meso dodajte isceđen hleb, iseckan beli luk i lišće, jaje, so, biber i papriku. Dobro rukom izgnječiti pa praviti male loptice.
Crni luk isecite na rebarca, posolite, stavite začin i rukama ga izgnječite. Na dno tepsije ili pekača složite sav luk, prekrijte opranim pirinčem, prelijte paradajzom, vodom. Složite još i čufte i na kraju sve prelijte uljem. Ako imate, odozgo možete iseći kolutove paradajza. Pecite u saču, na žari oko 2 sata ili u rerni na 220 stepeni malo kraće. Jelo treba da upije tečnost, kada počne da  peče ostavite oko 20 minuta i potom poslužite toplo. Prijatno i uživajte u odličnom ručku. 

1 коментар :

  1. Анониман1. јун 2022. 07:33

    Odlican je recept! Spremala sam i sa cuftama i sa piletinom, a planiram da probam i sa pecurkama. Jedino ne stavljam luk posto ne volim :-).

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

VIDEO RECEPTI

Recept samo za Vas!

Oglasi