Oglasivac

11. 10. 2019.

Kroasan pogača

Lisnata pogača sa kiflicama koje se prave slično kao i kroasani. Jako je mekana i ukusna i sigurno uspeva. Pravite je za slavlja, praznike, svakodnevno ili odnesite nekome na poklon. Biće svi oduševljeni.
serpica-recept-pogaca

Sastojci i priprema:

- oko 1 kg. brašna
- 40 gr. kvasca
- 1 kašika šećera
- 2 kašičice soli
- 100 ml. jogurta
- 400 ml. toplog mleka
- 2 jaja
- 4 kašike ulja
- 200 gr. zamrznutog margarina

premaz: jaje, susam..


Izmešajte jogurt i mleko. U vanglu izmešajte kvasac sa šećerom, dve kašike brašna i malo izmešanog mleka i jogurta. Ostavite da nadodje.
Dodajte jaja i ostatak mleka i jogurta, ulje pa promešajte. Zamesite uz postepeno dodavanje brašna.
Podelite na 8 delova, premesite u loptice i ostavite 20-30 minuta da stoje. Razvucite prvu lopticu, narendajte malo margarina, preklopite drugim razvučenim testom i tako do kraja. Na zadnju ne ide margarin. Rukama poravnjate vašu torticu od testa pa oklagijom razvucite na veliki krug.
Isecite na 16 delova i pravite kiflice, motajte i ređajte u podmazanu tepsiju sve kako je pokazano u videu. Sredina pogace je od tri kiflice koje se preseku po pola. (video)
Premazite jajetom i pospite semenkama. Najbolje je da stoji sat vremena pre nego sto je stavite u vrucu rernu. Rernu zagrejte na 200 stepeni. Pecite pogacu prekrivenu pek papirom oko 40-45 minuta, sklonite papir pa jos kratko zapecite. Pecenu i vrucu mozete premazati uljem zbog sjaja. Prijatno.




1 коментар :

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

VIDEO RECEPTI

Recept samo za Vas!

Oglasi