Oglasivac

25. 5. 2018.

Ekstra pogačice od kečapa

Veoma ukusne i mekane. Pogačice sa zanimljivim sastojkom, kečapom zbog kojeg imaju taj neodoljiv ukus i boju. Nešto novo a pristupačno svima jer sve sastojke uvek imamo u kući. Odlične su za rođendane i razne prilike, sutradan su isto mekane.

Ekstra-pogačice-od-kečapa-recept
Sastojci i priprema:

- oko 900 gr. brašna
- 250 gr. margarina 
- 200 gr. kečapa
- 1 jaje
- 300 ml. mleka
- 20 gr. svežeg kvasca (ili 5 gr. suvog)
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica šećera

Za premazivanje 1 jaje.


U mlako mleko stavite šećer, kvasac, varjaču brašna pa promešajte i ostavite da kvasac proradi. Za to vreme u vanglu stavite 700 gr. brašna, iseckan margarin i so. Rukama dobro izmešajte. Dobićete mrvljeno brašno s margarinom. U sredini napravite rupu i u nju stavite 1 jaje, kečap, nadošli kvasac.
Dobro umesite uz dodavanje brašna. Testo je lepljivo ali ga zato stavite da se stegne u frižideru na nekoliko sati ili do sutradan.
Premesite, razvucite oklagijom pa vadite kolutiće. Slažite na podmazanu tepsiju obloženu pek papirom ili margarinom. Premažite ih umućenim jajetom i ostavite na tepsiji da stoje oko 15 minuta. Za to vreme uključite rernu na 220 stepeni da se zagreje. Peku se oko 20 - 30 minuta. Prijatno!

3 коментара :

  1. Tekst pisani je veoma nerazumljiv i cudan"neki"tekst smisaono i gramaticki. Mozda su pogacice dobre, ali sa ovakvim "objasnjenjem"....

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja ne znam sta je Vama ovde nerazumljivo? Procitajte lepo sta ste Vi napisali, pa onda pametujte. Ovaj Vas komentar je totalno nerazumljiv, nepotreban, bezvezan. A posebno je smesna cinjenica da Vi govorite o pismenosti i gramatici. Pozdrav!

      Избриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

VIDEO RECEPTI

Recept samo za Vas!

Oglasi