Oglasivac

15. 5. 2019.

BUKOVAČE SA PILETINOM-CHICKEN WITH MUSHROOMS

Svež planinski vazduh, zelenilo, reka koja teče, cvrkuti je nešto što mene najviše opušta
i gde volim onako prirodnjački da kuvam. Lepote prirode koje se golim okom ne mogu uhvatiti 
u objektiv kamere se savršeno upija. Uživajte sa mnom u lepoti prirode i naravno kuvanju, sve recepte možete pripremiti i na šporetu kod kuće.
Planina Goč

BUKOVAČE-SA-PILETINOM

Sastojci i priprema:

- pileća prsa 600 - 700  gr.
- bukovače 250 gr.
- crni luk 2 glavice ili par pušli mladog luka
- 2 čena belog luka
- 200 ml. neutralne pavlake
- 100 ml. ulja
- kašika suvog začina (ili samo so)
- biber po ukusu
- 1 kašičica kurkume



Piletinu isecite na manje komade, može na šnicle, kockice ili trakice. Bukovače isecite na kockice ili trakice. Na zagrejano ulje stavite piletinu i kratko propržite, desetak minuta sa obe strane. Dodajte luk, crni i beli propržite dok luk ne dobije boju. Ubacite iseckane bukovače, začinite (biber, so ili začin, kurkuma) i pržite dok i one ne omekšaju. Za desetak minuta su gotove. Sada prelijte neutralnom pavlakom i još 5 minuta dinstajte. Jelo je gotovo, poslužite ga uz salatu, bareni pirinač ili krompir. Sve je jako sočno, ukusno i divnih boja, biće vam omiljeno jelo kada isprobate. Prijatno.

BUKOVAČE-SA-PILETINOM

1 коментар :

  1. Draga Ivana,
    Zelela sam da ti se zahvalim za svaki recept, ogroman trud koji ulazes, nesebicnost i istrajnost! Ja sam mnogo naucila prateci tvoje recepte. Takodje, secam se kad ste slavili prvih 30000 pratilaca! Bravo! Takodje, zelela bih sa tobom da podelim jedan kanal koji ce vas mozda podstaci na nove ideje. Mozda ga vec i pratis. Zove se Liziqi. Saljem ti veliki zagrljaj i jos jednom hvala celoj tvojoj porodici!

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

VIDEO RECEPTI

Recept samo za Vas!

Oglasi