Oglasivac

2. 11. 2019.

Jesenji kolač

Divan, mirisan kolač sa jabukom, orasima, bundevom ili vi stavite još nešto, suvo grožđe na primer, lešnik... Presek kolača je prelep to ćete videti na sredini ovog videa a u nastavku možete pogledati neke preporučene recepte. 

Domaći-kolač-sa-jabukom-orasima-bundevom
Sastojci i priprema:

- 4 jaja
- 150 gr. šećera
- 1 vanilin šećer
- 100 ml. ulja
- 100 ml. mleka
- 400 gr. brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 veća jabuka
- 100 gr. seckanih oraha
- 1 šolja od 200 ml. rendane bundeve
- 4-5 kašika marmelade - pekmeza koji imate (ja stavljam kajsiju ili šipak)

Dodatno možete da ukrasite: šaka oraha, tanke kriške jabuke.



Umutite cela jaja sa šećerom i vanilom. Dodajte ulje i mleko, pa postepeno uz mućenje dodajte brašno i prašak za pecivo. Dodajte iseckane orahe, jabuku i rendanu bundevu. Promešajte i istresite u okrugli kalup 25 - 27 cm. na dno stavite pek papir, stranice namažite uljem i brašnom. Može se peći i u četvrtastom kalupu. Ukrasite kao na slici, uz rub kolača posula sam iseckane orahe, na sredinu stavila tanke kriške jabuke, još malo oraha na sredinu i to je to.
Peče se u zagrejanoj rerni na 180 stepeni sigurnih sat vremena (ako je veći kalup onda kraće). Ja sam prekrila pek papirom da mi kolač ne dobije prejaku boju i da se fino iznutra ispeče. Svakako proverite čačkalicom ili nožem da li je iznutra testo pečeno.
Pečen kolač izvadite iz kalupa, skinite pek papir, stavite na tacnu i premažite marmeladom. Secite kada se ohladi. Prijatno!

Нема коментара :

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

VIDEO RECEPTI

Recept samo za Vas!

Oglasi