Oglasivac

14. 10. 2014.

DOBOS TORTA

Ivanin proveren recept
Po prvi put je pravim,i bas sam zadovoljna kako mi je ispala,jedino sam mogla malo lepse da je isecem al nadam se da ne zamerate :).Pece se u plehu velicine 25cm.
Dobos torta

POTREBNO ZA KORU:
-8 jaja
-8 kasika secera
-8 kasika brasna

Belanca umutiti u cvrst sneg,dodati polagano secer,ne prestajati sa mucenjem.Dodavati zumance,jedno po jedno i potom brasno.Umutiti mikserom na laganoj brzini dok se masa ne ujednaci.
Papir za pecenje isecite precnika 25cm,10 krugova.Rernu zagrejte na 200 stepeni.Kutlacom vadite umucenu masu,istresete u kalup oblozen papirom i pecete oko 5 minuta.Pecene kore slazete jednu na drugu.Poslednju koru mozete da izrezete na 16 jednakih delova,poslazete na veliku tepsiju tako da delovi budu razmaknuti i pecete.Ili mozete samo da je posle pecenja premazete sa karamel filom i ostrim nozem isecete trouglove.
Ove kore ako vas mrzi da ih pravite mozete kupiti i u vecim trgovinama.Al moj savet je da bar jednom probate da sami napravite.

POTREBNO ZA COKOLADNI FIL:
-6 jaja
-300gr. secera
-150gr. cokolade za kuvanje
-380gr. putera

Jaja umutiti penasto i kuvati na pari dok se ne zgusne.Dodati cokoladu i kuvati jos 5 minuta.Kada se ohladi dodati puter koji je predhodno bio na sobnoj temperaturi.Dobro umutiti i filovati kore,ravnomerno raspodelite fil da bude svugde isto.

POTREBNO ZA KARAMEL:
-200 gr. secera
-2 kasike putera
-2 kasike soka od limuna

Kramelizujte secer,dodajte puter i limun i sve jos kuvajte dok se puter skroz ne otopi.Ovom masom prelite trouglice ako ste ih napravili ili prelijte preko cele torte.
Sretno vam pravljenje!





Нема коментара :

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

VIDEO RECEPTI

Recept samo za Vas!

Oglasi