Oglasivac

11. 11. 2014.

MILKA TORTA NAJBOLJA


Ivanin proveren recept
Jos jedna moja omiljena torta, sa omiljenom cokoladom.:) Torta je dosta visoka, nije ni previse slatka, bas potaman.
Pratite me i na facebooku Serpica-domaci recepti
Video recepte mozete pogledati ovde-Serpica-video recepti
VIDEO RECEPT ZA MILKA TORTU
 
Milka torta najbolja




Milka torta najbolja

 POTREBNO ZA 4 KORE:

- 12 belanaca
- 12 kasika secera
- 200 gr mlevenih przenih lesnika
- 2 kasike brasna

ZA FIL:
- 12 zumanaca
- 100 gr secera
- 3 kasike brasna
- 100 gr secera
- 3 pudinga od vanile
- 1 litra mleka
- 200 gr. milka cokolade sa seckanim lesnicima
- 200 gr bele milka cokolade
- 250 gr margarina
- 500 ml. slaga

PRIPREMA KORE:

Umutiti penasto 3 belanca, dodati polagano 3 kasike secera uz mucenje.
Varjacom umusajte 50 gr. mlevenih lesnika i pola kasike brasna. Kalup za tortu (26 cm), oblozite papirom za pecenje, ulijte masu i pecite u vec spremnoj zagrejanoj rerni na 200 stepeni najvise do 4 - 5 minuta.
Tako ispecite jos 3 kore.

PRIPREMA FILA:
Zumanca dobro umutite sa 100 gr. secera.
3 pudinga, 100 gr.secera. 3 kasike brasna posebno umutite sa malo mleka. Ostalo mleko prokuvajte.
Izmesajte zumanca i puding i zakuvajte u prokuvano mleko. Kuvajte jos koji minut uz stalno mesanje dok se fil ne zgusne.

Podeliti na dva jednaka dela. U jedan deo stavite kockice milka cokolade sa lesnicima, u drugi deo belu milka cokoladu. Svaki deo izmesajte da se cokolade rastope u filu.
Kada se filovi ohlade, umutite margarin i u svaki deo dodajte polovinu margarina.

FILOVANJE TORTE:
Kora, tamniji fil, svetliji fil, lag -kora, tamniji fil, svetliji fil, slag -kora, tamniji fil, svetliji fil, slag - kora i dekoracija po zelji.
Sretno vam pravljenje, komentarisite i pitajte slobodno sve sto vas zanima. :)

60 коментара :

  1. Draga zelela bih da napravim ovu tortu za posebnu priliku ,a kako nisam vesta u pecenju kora zanima me kako bi ispala sa gotovim koricama ? Hvala unapred

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sigurno ce biti lepa torta i sa gotovim korama, ali steta je da odustanete od pravljenja kora. Imate video sa objasnjenjem i mene ovde ako jos nesto treba. Inace filovi su preukusni... u kombinaciji sa originalnim koricama mmm...al svejedno imacete lepu torticu. Ivana. :)

      Избриши
    2. Filmovi moraju biti dobri s jajima i mlečnim lok, po mom misljenju, uvek bolja nego samo s pudingom. A kako samo kod vas pise ds se kora pece 5 min, a u identicnim receptima zene peku 20 min.??Bitno.

      Избриши
  2. Svidja mi se što si tako lepo objasnila,pravicu je ovih dana cerkici za rodjendan,nadam se da će mi uspeti,hvala draga

    ОдговориИзбриши
  3. Svidja mi se što si tako lepo objasnila,pravicu je ovih dana cerkici za rodjendan,nadam se da će mi uspeti,hvala draga

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Uspeće sigurno! Sretan rođendanko, izabrali ste pravu tortu, ako je do sada niste probali oduševićete se ukusom. :)

      Избриши
  4. Cao ivana mnogo mi se svidja tvoja torta ja bih da je pravim ali u kalup od 28cm pa me zanima koliko jaja bi mi trebalo

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Joj ja tek sad vidim pitanje, al ako niste jos pravili tortu evo ovako. Ja bih sigurno za tu velicinu kalupa izabrala sto veca jaja tako da se ne morate previse muciti, dovoljno je jedno jaje vise u tom slucaju. Ili 14 - 15 jaja. Ostale satojke takodje povecati (malkice) ali to se lepo posluzite digitronom ako se plasite odokativno. Sve u svemu jednom kad napravite po vasoj meri tortu, obavezno zabelezite u svesku koliko ste cega stavili...za ubuduce. Ivana.

      Избриши
  5. koji kalup koristite za tortu ?

    ОдговориИзбриши
  6. da li moze da bude na sprat,naravno sa vise sastojaka :) i da li moze umesto slaga fondan?

    ОдговориИзбриши
  7. Ivana, zelim licno da se zahvalim na svim receptima, stvarno su jako ukusni i naravno vidi se da su pravljeni s ljubavlju :) Probala sam puno tvojih recepata i nisam nikad razocarana, od srca hvala puno!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. :) Ja sam presretna kada ste i vi zadovoljni i kada mi napisete ovako nesto lepo, ah naravno da su sa ljubavlju jer ima je mnogo....cetvoro decice i muz peti haha. Veliki pozdrav od mene. Ivana.

      Избриши
    2. Pravila sam bas Milka tortu za 1. rodendan moje cerkice i svi su bili odusevljeni! Zahvaljujuci tvom videu i instrukcijama sve je ispalo super. Hvala puno Ivana! Irma

      Избриши
    3. Jeee, super ma nema ko ne voli ovu tortu...srecan ulazak u drugu godinicu princezici...a do drugog rodjusa biće još neka tortica snimljena pa možda budem od koristi opet. :))))

      Избриши
    4. Odlican recept drugi put je pravim

      Избриши
  8. U receptu je napisano šlag, a u Videu je korištena slatka pavlaka, pa me zanima koja je kombinacija ukusnija? Inače tortu pravim prvi put i mnogo hvala na predobrim instrukcijama :-)

    ОдговориИзбриши
  9. Ivana pravila bih ovu tortu sa gotovim korama, posto nece ici zumanca, da dodam koji puding vise? Inace sam je pravila sinu za rodjendan i super je ispala. Sada sam malo u zurbi i moracu sa gotovim korama. Pozdrav

    ОдговориИзбриши
  10. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  11. Divna je. Imate li iskustva sa zamrzavanjem?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno, da nju sam najcesce i zamrzavala tako da znam..odlicno podnosi bude nepromenjena kada se odmrzne..tako da slobodno zamrznite. :)

      Избриши
    2. Tortu sam pravila vise puta za moje prijatelje i rodjake i svi su oduševljeni ukusom ove torte .Fantastična je .V pozdrav

      Избриши
  12. Анониман23. март 2017. 06:02

    Pravila bih ovu tortu u kalupu f33, a treba mi da budr bas visoka bar 10 i vise cm, koliko mere da pravim? Hvala

    ОдговориИзбриши
  13. Recepti su prelepi i preukusni! Htela bih da napravim ovu torticu za cerkin 3ci rodjendan, brine me hoce li je biti dovoljno za sve (imamo dosta gostiju) i mogu li da koristim cetvrtast kalup?

    ОдговориИзбриши
  14. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  15. Recept je super,ali ja bi pravila u cetvrtast pleh,pa koja bi to mera bila bar za korice...hvala

    ОдговориИзбриши
  16. moze li se umesto lesnika staviti plazma u kore?

    ОдговориИзбриши
  17. Da li treba kvasiti korice necim ili ne?!Hvala

    ОдговориИзбриши
  18. Jel se moze napraviti 2 dana ranije mislim da ce biti jos lepsa

    ОдговориИзбриши
  19. Da li moze na ovoj torti da se stsvi fondan masa

    ОдговориИзбриши
  20. Poštovana, svaki tvoj recept je za mene poseban dar i posebna radost. Sve je dato i u reči i u video zapisu, tekstualni deo se može kopirati i odložiti u svoj folder recepata, sve je tako jasno i jednostavno da Vas treba samo slediti.Ova Milka torta je posebno savršenstvo od torte.
    A, ja imam jednu molbu za Vas, odnosno jednu želju, pa ako ste voljni da mi je ispunite, jer u Vaše recepture imam apsolutno poverenje, a moja želja je da nam nekom sledećom prilikom napravite Havana tortu. Na internetu ima mnogo recepata za tu tortu, ali su to nikakvi recepti, prepuni šlaga, mlevenih napolitanki, bez ikakvog mirisa i ukusa, vidi se to po sastavu recepta. Jedino valjan recept je na sajtu coolinarika postavila "Goca70" pod nazivom "Havana voćna sa koricama", koja je mnogo slična ovom receptu koji ću Vam dati, a koji sam dobio pre 20 godina od jedne inženjerke Sonje onog dana kada nas je ona ovom tortom počastila za svoj rođendan. Takvu tortu sam tada prvi put u životu probao i taj ukus, šmek, miris je nešto što se ne zaboravlja, pa se i ne čudim otkud joj baš ime Havana torta. Dajem Vam Sonjinu recepturu za ovu tortu, s napomenom da bih je uvek rado pravio, ali pošto Vi ovu tortu uradite u Vašoj kuhinji, kako bih bio siguran da nešto u brzini pisanja nije propušteno u recepturi:
    Kora za podlogu: 4 jajeta, 4 kašike šećera u kristalu, 2 kašike brašna, 2 kašike mlevenih oraha.
    Tri dodatne korice od: 4 belanceta, 4 kašike šećera, 1 kašika brašna, 4 kašike mlevenih oraha i na vrh noža cimeta.
    Fil: Od 500 ml mleka odvojiti 100 ml. Na pari skuvati 100 ml gustog soka od kajsije ili breskve sa 50 grama šećera u kristalu. Ohladiti ovaj sok. U 100 ml mleka rastvoriti 8 kašika gustina ili brašna. Umutiti 12 žumanceta sa 12 kašika šećera, u to dodati rastvoreno brašno ili gustin i to sipati u 400 ml kipućeg mleka i skuvati na pari dodajući postepeno u tu cicvaricu skuvani ohlađeni gusti sok od kajsije ili breskve. Kuvanu cicvaritu pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi. Posebno umutiti 250 gr margarina sa malo šećera u prahu i u umućeni margarin dodati ohlađenu cicvaricu i kremu dobro izmiksirati. Posebno umutiti 3 kesice belog šlaga.
    Izrada torte: Kora za podlogu - krema - šlag - prva korica - krema - šlag - druga korica - krema - šlag - treća korica - krema - šlag. Tortu ukrasiti po želji.
    Hvala Vam od srca.

    ОдговориИзбриши
  21. Mogu li ove mere ali za cetvrtasti kalup dimenzija 28x28 ostati iste ili ne?

    ОдговориИзбриши
  22. Da li ce kora biti pretanka ako se pece u pleh od 28cm?Hvala.

    ОдговориИзбриши
  23. Dobri Jutro, mozete Li Mi reci od koliko grama je jedna kesica pudingacekqm na vas odg pq krecem sa pripremom sinu za 3 rodjendan

    ОдговориИзбриши
  24. Najbolja torta koju sam do sada pravila je vasa sve pohvale za recept ❤️❤️❤️

    ОдговориИзбриши
  25. Koje dimenzije cetvrtastog pleha mogu da se koriste za ovu tortu

    ОдговориИзбриши
  26. Анониман18. мај 2022. 09:46

    Pravila sam je bar 20 puta! Najbolja od svih torti! Hvala sto si podelila recept sa nama❤️

    ОдговориИзбриши
  27. Koliko kilograma ispadne torta?

    ОдговориИзбриши
  28. Koliko trebatreba da povećam mere za četvrtastu tortu.Pleh je 33x28.

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

VIDEO RECEPTI

Recept samo za Vas!

Oglasi