Oglasivac

8. 3. 2017.

Domaća tarana za supe i čorbe - Šerpicina škola kuvanja

Domaća tarana za čorbe, supe i razna jela, savršenog ukusa...

Domaća-tarana-za-supe-čorbe-škola-kuvanja

Sastojci i priprema:

- 5 svežih jaja
- brašno - na jedno jaje ide oko 120-150 gr. brašna (zavisi od veličine jaja)
- trenica - rendeU vanglicu izlupati jaja, dodati brašno, ali ne ukupnu količinu. Mesiti rukom i uz dodavanje još brašna podešavati tvrdoću testa. Ono ne sme biti meko, već tvrdo umešeno da bi ga lako mogli rendati.

Kada ste sigurni da je dobro zamešeno, raširite stoljnjak ili čistu krpu i rendajte testo po celoj površini tkanine.
Pospite vrlo malo brašna na izrendanu testeninu, skupite stoljnjak da bi se sada  tarana obložila brašnom. Ostavite tako da se suši jedan dan, u prostoriji koja mora biti suva, tj. vazduh ne sme biti vlažan. U suprotnom će vam testenina pozeleneti i izgubiti finu, žutu boju.

Osušenu taranu čuvajte u hermetički zatvorenoj kutiji ili tegli koja takođe treba da je suva, da nam se tarana ne ubuđa.

Još jedan način da sačuvate taranu je da napravite manje porcije, loptice, uvijete u foliju i čuvate u zamrzivaču. Pre kuvanja, ostavite da se testo otkravi, malo premesite sa brašnom i rendate u kuvanu supu.

Kuvanje tarane:

Ovako osušenu spuštate u ključalu čorbu ili supu (pred kraj kuvanja), kuvate 5 minuta, sklonite sa šporeta i ostavite da stoji još 5 minuta, poklopljeno, pre posluženja.

Ako je rendate direktno, svežu u čorbu kuvate tek da baci prvi ključ, poklopite, sklonite sa šporeta i ostavite oko 10-tak minuta da stoji pre posluženja.

Нема коментара :

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

VIDEO RECEPTI

Recept samo za Vas!

Oglasi