Oglasivac

29. 3. 2017.

Bele sušene kore za tortu - Beze kore

U šerpicinoj školi kuvanja danas pravimo svima omiljene, sušene kore od belanaca. Ovaj recept i video znam da će vam biti od pomoći ako vam do sada nisu uspevale.

Bele-sušene-kore-od-belanaca
Sastojci i priprema:

- 8 belanaca
- 16 kašika šećera
- 1 kašika liminovog soka ili sirće

Uključite prvo rernu da se greje na 120 stepeni. Potom pripremite kalup, obložite ga pek papirom. Dobro obrišite vanglu i žice miksera da budu suve.
Iscedite limun  ako ga koristite.Belanca mutite dok ne pobele i ne stvori se gustina kao za šlag. Potom dodajte kašiki po kašiku šećera, vrlo lagano i mutite za svakom dodatom kašikom.
Kada ste završili sa šećerom, masa treba da je jako gusta, glatka i sjajna. Dodajte i limun i umutite.
Odmah istresite u pripremljen kalup, bez protresanja tepsije ili kašike, varjače o tepsiju. Tako će najverovatnije belanca malo da splasnu.

Stavite odmah i brzo u rernu, i sušite oko 2 sata bez otvaranje rerne. Ako pravite deblju koru sušite i duže, ako pravite od ove mase dve manje, tanje kore, sušite čak i kraće, oko sat i po vremena.
Posle tog vremena kora treba da je nadošla, blagu boju dobila. Tek malo otškrinite vrata rerne, podmetnite varjaču ili neki čep da rerna tako ostane malo otvorena (da para izlazi). Sada ostavljate da stoji u toploj rerni oko 1-2 sata. Potom lagano izvadite iz kalupa, ako i malo pukne nema veze, sve se to zakrpi filom.
Uživajte u domaće spremljenim beze korama i napravite lepe torte od njih. :)
Prijatno i slatko vam bilo!

Нема коментара :

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

VIDEO RECEPTI

Recept samo za Vas!

Oglasi