Oglasivac

16. 11. 2017.

Sutlijaš recept

Recept za najbolji sutlijaš ikad, kremast, mlečan uz savete iz videa svaki put će vam uspeti. Isprobajte i javite utiske.

Sutlijaš-recept-video
Sastojci i priprema:

- 400 gr. pirinča
- 400 ml. vode
- 1 litra mleka
- 5 kašika šećera
- 30 gr. maslaca ili margarina
- 2 vanilin šećera
- kašičica cimeta

Pirinač stavite da prokuva sa vodom i čim upije dodajte mleko i vanilin šećer. Kuvajte na laganoj temperaturi oko 30 minuta ili dok ne vidite da se fino zgusnulo i pirinač postao mekan.
U međuvremenu dodajte maslac i zasladite po ukusu. Dok je vruće sipajte u posude, pospite cimetom i uživajte u slatkom desertu. Može se poslužiti topao i hladan uz dodatak voća, kokosa, orašastih plodova, čokolade...
Prijatno.

Napomena: sutlijaš je najbolje kuvati na tihoj temperaturi, duže i uz stalno mešanje jer lako zagori. Jako je fino i jednu količinu mleka zameniti slatkom pavlakom. 

3 коментара :

  1. Sutlijaš obožavam,ali ne sa ovom kombinacijom voda/mleko....Probala više puta, ali nikako da mi se dopadne, previše mi ima taj vodeni šmek...Spremam zato samo sa mlekom i extra je...

    ОдговориИзбриши
  2. @Анониман,
    Upravo sam danas pravila. Kuvala sam pirinac samo sa vodom i puterom (uz dodatak stevije kao zasladjivaca), i kad je voda uvrila, pirinac je bio skuvan. Onda sam u skuvani pirinac stavila 2dl slatke pavlake za kuvanje (20% ml.masti) i jos malo prokuvala. Voda se uopste ne oseca, sutlijas je jako kremast i sa punim mlecnim ukusom.
    Preporucujem.
    Ines

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

VIDEO RECEPTI

Recept samo za Vas!

Oglasi