Oglasivac

23. 10. 2014.

JOHAN LISNATO PECIVO

Ivanin proveren recept
E ovo sam sad pravila put i ispalo mi je kao da sam kupila u pekari.Prezadovoljna sam,ja sam ih napravila samo malo vece nego kupovne.Fine lisnato,blago hrskavo spolja a mekano iznutra.
Pratite me na facebook stranici:Serpica-domaci recepti
Pogledajte i moje video recepte na You Tube Serpica-video recepti
Johan lisnato pecivo

Johan lisnato pecivo

POTREBNO:
-1 kocka kvasca
-oko 600-700gr. mekog brasna
-2 kafene kasikice soli
-2 kafene kasikice secera
-250 ml.mleka
-250 ml.vode
-250 gr.zamrznutog margarina
PRIPREMA:
Kvasac razdrobiti u vanglu,dodati mlaku vodu mleko i secer.Sve izmesati da se kvasac rastopi,dodati polovinu brasna.Ja sam mutila mikserom,sa debljim zicama tako mi testo bude lepo i glatko.Ako vas mrzi da palite mikser onda rukom sve zamesite.Kad ste testo dovoljno zamesili dodajte so,pa ostali deo brasna.Dobro izmesite,malo na dlanove stavite ulja i oblikujte loptu od testa.Ostavite da odstoji prekriveno krpom oko 20 minuta.

Kada je odstojalo,premesite stavite na pobrasnjenu radnu povrsinu.Razvucite u pravougaonik,narendajte margarin na 2/3 testa,sa 1/3 testa na drugu trecinu i ostalo preko prve cetvrtine.
Ponoviti postupak jos dva puta.
Razvuci testo da bude debljine 1cm.Isecite u obliku pravougaonika,velicina po zelji.Nozem zaseci po sredini,jedan kraj provuci kroz taj zaseceni deo.Premazati sa umucenim jajetom,posoliti i ostaviti jos 20 minuta da narastu.Peci na 200 stepeni dok lepo ne porumene.Evo i slika,sigurno ce biti od pomoci.Sretno vam pravljenje :)
Johan lisnato pecivo

2 коментара :

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

VIDEO RECEPTI

Recept samo za Vas!

Oglasi