Oglasivac

21. 10. 2014.

TORTA NAD TORTAMA

Torta je prelepa,kremasta i veoma lepo sarenoliko izgleda,kore se jedva i osete.Nisam je pravila al sam je degustirala na rodjendanu i mnogo mi se dopala.Tako da sam  ja samo uslikala i pokupila detaljan recept.A za pravljenje i dobro objasnjen recept je zasluzna Sandra Kosmelj. :)
Torta nad tortama

POTREBNO ZA 1 KORU:
-5 belanca
-10 kasika secera u prahu   -PEKU SE OVAKVE 3 KORE
-2 kasike brasna
-5 kasika mlevenih oraha

Belanca posebno umutite mikserom da budu penasta.Dodajte polagano secer i mutite 1-2minuta.Posebno izmesajte brasno i orase,pa polagano dodajte umucenim belancima.Polagano varjacom promesajte.Sipajte u pleh oblozen papirom za pecenje i pecite na 180 stepeni oko 20 minuta.Pleh je velicine 30x34cm.Pecene prekrite krpom,u medjuvremenu pripremajte fil.

POTREBNO ZA FIL:
-15 zumanaca
-1 litar mleka
-10 kasika secera
-9 kasika brasna
-250gr margarina ili maslaca
-200gr secera u prahu
-150gr mlevenih orasa
-par kasika vrelog mleka da se preliju orasi
-200 gr cokolade
-4 kesice slag krema od vanile
-200ml mleka da se umuti slag

Mleko stavite da kuva i u njega zakuvajte 7 zumanaca pomesanih sa 10 kasika secera i 9 kasika brasna.Zumanca koja su preostala umutiti sa 250gr.secera u prahu.Posebno umutiti margarin i izmesati sa masom od zumanaca i prah secera.Sve to dobro sjediniti i dodati u ohladjen fil.Mutiti mikserom dok se ne dobije ujednacen krem.

Od fila odvojiti 1/3,dodati u taj deo poparene orahe.Cokoladu otopite na pari ili u toploj rerni,pa dodajte drugom delu fila sto je ostao.

Umutiti slag krem sa mlekom i filovati tortu.
Redjate:kora,slag,crni fil,kora,slag,svetli fil,kora,slag,crni fil.Ukrasite po zelji.
Sretno vam pravljenje i prijatno.Ivana :)

9 коментара :

  1. Draga Ivana, planiram da napravim ovu torticu, detaljno čitam recept i nešto mi nije jasno, za 3 kore su ukupno potrebna 9 belanca, a za fil piše 15 žumanaca, e sada jeli ovo možda greška ili je zaista potrebno 15 žumanaca, logično mi je da idu 9 samo... Hvala ti puno i divna si kao uvek, recepti su ti savršeni :) Ljubim te

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti puno, dobro si zapazila. Greska je, treba po 5 belenaca u koru ispravljam ooodmaaahhh. :)

      Избриши
  2. Pa Ivana Kostić pozovi na tortu :-)
    Pozdrav

    ОдговориИзбриши
  3. Da li bi se jaja mogla skuhati na pari pa kad se oblade umesiti secer i margarin kao u receptu da li bi to bilo ok za fil?
    Ne bih se zezala sa jajima zbog salmonele
    Hvala

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mozete skuvati na pari, ne dugo cisto da se malo obrade...ili zakuvati sva zumanca u mleko, ja sam tako radila letos kad su bile vrucine.

      Избриши
  4. dali mi moze neko pomoc probala sam ovu tortu praviti stvarno je predivna ali neznam zasto mi redak fil sta sam uradila pogresno unapred sam zahvalna za pomoc

    ОдговориИзбриши
  5. kaze se oraHa a ne oraSa

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

VIDEO RECEPTI

Recept samo za Vas!

Oglasi