Oglasivac

19. 1. 2015.

Arancini -przene kuglice od pirinča

 Predivne kuglice ili przene cufte od pirinca salje nam Doris Kresac,koja voli da kuva.Kod nje se uvek moze naci nesto zanimljivo,nesvakidasnje a jednostavno i ukusno.


Arancini -  przene kuglice od pirinča
Potrebno za rissoto: 
-500g pirinča
-1 crni luk 

-2 kašike sitno iseckanog celerovog lista 
-40 gr parmezana
-suvog zacina
-so,biber
Priprema:
U maslinovom ulju propržiti sitno iseckani luk 5 min, dodati celerov list, posoliti, pobiberiti, dodati pirinač i pomešati. Zatim dodati 4 puta više vode i dodati vegamix. Kada se pirinač skuva, dodati parmezan u vruću masu, pomešati i ostaviti da se hladi.
 

Potrebno za Fil:
-1 crni luk
-4 čena belog luka
-1 konzerva Pelata (neto 400g)
-70 gr. sojinih ljuspica.
-šolja graška 

-so,biber
Priprema:
Sojine ljuspice potopiti u šolji. U maslinovom ulju pržiti sitno iseckani crni luk 5 min, zatim dodati sitno iseckani beli luk, posoliti i pržiti još 2-3 minuta. Dodati Pelat (prethodno izblendirati), sojine ljuspice i grašak, posoliti, pobiberiti i kuvati dok višak vode ne ispari. Nakon kuvanja ostaviti da se hladi.

NACIN PRIPREME ARANCINI KUGLICA:
Potrebno:
-prethodno napravljeni risotto i fil 

-brašno
-5 jaja
-prezle
-2 kašike sitno iseckanog peršuna
-125 gr. Mocarele
 

Priprema:
U ohlađeni pirinač dodati prešun i 1 jaje i dobro izmešati. U nakvašenu šaku staviti jednu punu kašiku pirinča oblikovati kuglu, prstom u sredini napraviti udubljenje pa puniti filom (oko 1 puna kašičica fila) i dodati malo mocarele (ako su kuglice mocarele u pakovanju oko 2cm prečnika onda polovinu kuglice). Kuglu zatvoriti. 

Kuglice ređati na tacnu obloženu papirom za pečenje. Oblikovane kuglice staviti u frižider na pola sata. Nakon toga kuglice ubaciti u brašno, pa u jaja, pa u prezle i ređati ih nazad na tacnu. 

U šerpicu sipati toliko ulja da kuglice mogu biti cele u ulju. Kuglice polako spuštati šupljom kutlačom u ulje i pržiti do zlatno-braon boje. Nakon prženja ređati ih na ubrus da se ocede od viška ulja.
PRIJATNO! 
POGLEDAJTE I VIDEO RECEPTE SA KANALA SERPICA

Нема коментара :

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

VIDEO RECEPTI

Recept samo za Vas!

Oglasi