Oglasivac

28. 1. 2015.

Supa sa curetinom i griz knedlama

Ivanin proveren recept
Mi u kuci obozavamo knedle zato ih cesto i pravim na razne nacine.Cureca supa je pravi lek,predivno mirisi i okrepljuje.

Supa sa curetinom i griz knedlamaSupa sa curetinom i griz knedlama


Supa sa curetinom i griz knedlama
POTREBNO:
-2 manje glavice crnog luka
-1 cureci batak sa karabatkom
-1 cureca ledja
-2 korena sargarepe
-2 korena pastrnaka
-1 koren persuna
-malo korena celera
-1 cen belog luka
-5-6 zrna bibera
-suvog zacina po ukusu
-persunovo ili celerovo lisce
-1 mala keleraba-ako imate

Za griz knedle sa praskom za pecivo:
-2 jaja
-2 kasike ulja
-oko 7 kasika griza/pune kasike
-pola kasikice praska za pecivo
-na vrh noza soli

PRIPREMA:
U dublju serpu ili lonac staviti curetinu,naliti vodu i krckati da tek pocne da omeksava.Dovoljno je 10 minuta.Dodati pecen luk na plotni,oguljenu zelen/vece komade,ako imate sitniju zelen stavite vise.
Stavite beli luk,biber,zacin i nalite vodu.Vode treba da prekrije duplo-oko 4,5 litara vode.Od ove kolicine se dobije oko 3,5 litre supe.
Kada supa pocne da kuva jako,smanjimo na nizu temperaturu i krcako oko 1,5 sat.Skoro pred kraj dodaje se lisce i jos malo kuva.Zatim se procedi i supu od koje smo odvojili zelen i meso zakuvamo knedle.

PRIPREMA KNEDLI:
U jedan dublji tanjir ili cinijicu umutiti viljuskom dobro jaja.Dodati griz,ulje,so,i prasak za pecivo.Izmesati,smesa treba da je slicne gustine kao tek skuvana palenta.Ostaviti da stoji 20 minuta da se griz stegne i malom kasikicom vaditi knedlice,zaroniti u kljucalu supu.Kasikicu pre vadjenja knedli zaronite u supu tako ce se lepo odvajati.
To radite sto mozete brze,kuvajte ih jos 10-15 minuta u supi.Imajte na umu da ce one jos narasti i omeksati i kad supu sklonite sa sporeta,treba samo da je poklopljeno.
U supu jos iseckajte zelen i posluzite.
Curece meso se kod nas sluzi uz paradajz sos,sos od mirodjije,bareni krompir...dajte mi vi jos neku ideju kako ga posluziti. :)
POGLEDAJTE JOS I NEKE VIDEO RECEPTE SA KANAL SERPICE,KOJE SAM VAM SPREMILA DA VAM OLAKSAM KUVANJE..KLIKNITE SAMO NA OVU OBJAVU

Нема коментара :

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

VIDEO RECEPTI

Recept samo za Vas!

Oglasi