Oglasivac

10. 7. 2014.

ZAMRZAVANJE PILECEG MESA

Ako je u pitanju voce,povrce,meso,sir,riba...svemu je potrebno neko osnovno znanje kako i na koji nacin se zamrzava.Koliko moze da traje i na koji nacin se odmrzava i priprema.Ovako radim vec godinama,dal je u pitanju pile koje kupim ili koje sama uzgajam svejedno.

Zamrzavanje pileceg mesa
PRIPREMA:
Meso treba da je dobro uredjeno,oprano iz vise voda.Istranzirano(seceno u delove) ili u celom komadu,po zelji kako vam je potrebno.Slozite na jedan stari pamucni stoljnjak,da upije vodu.Inace ne valja meso odmah posle klanja staviti u zamrzivac.Potrebno je oko 2-3 sata da se cedi u hladnoj prostoriji,zastitite obavezno od muva.
Pakujte u plasticne vrecice,odmah raspodelite prema vasoj potrebi i kuvanju koliko komada u jednu vrecicu.Ja pakujem manja pakovanja,na primer samo dva bataka,pa ako mi treba izvadim dva pakovanja.

Sve te vrecice stavite u jednu veliku kesu,ili kutiju da nemorate posle da previse rondate po zamrzivacu.
Zamrzava se na -18 stepeni C,moze se koristiti i do 12 meseci.Ako imate mleveno meso ono se moze cuvati najvise 4 meseca,kao i pileca dzigerica.

ODMRZAVANJE-u mikrotalasnoj,u vrucoj vodi(ne cekajte da dugo stoji u vodi,dovoljno je da se do pola odmrzne),u frizideru(lagano odmrzavanje).
Jednom odmrznuto ne valja ponovo zamrzavati!

Imate jos jedan nacin a to izostavlja silne pasticne vrecice.Ocedjeno meso se slaze na tacne,blago zamrzava oko 3-4 sata,i zatim se sve stavlja u jednu veliku vrecu ili plasticnu kutiju.Tako sve stoji na jednom mestu a ne zalepi se jedno za drugo.Ako imate puno mesa da zamrzavate,stavite na jednu tacnu vise redova mesa,izmedju svakog reda kesu da se ne zalepi jedno za drugo.



Нема коментара :

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

VIDEO RECEPTI

Recept samo za Vas!

Oglasi