Oglasivac

4. 3. 2015.

Posna lisnata pogača

Ivanin proveren recept
Joj što ja volim ovu pogaču. Tako lepo izgleda i tako se lako i jednostavno pravi. Evo ja sam vam spremila malu pomoć -  video sa celim postupkom.
Posna je pa je možete praviti za vreme posta.
Posna lisnata pogača


POTREBNO:

- 700 gr. brašna
- 300 ml. mlake vode
- 1 kašikica šećera
- 1 kašikica soli
- 30 gr. svežeg kvasca
- 100 gr. posnog margarina
-1 dcl. ulja

PRIPREMA:

Kvasac stavite da nadodje sa šećerom, kašikicom brašna i malo vode.
U dublju posudu sipati nadošli kvasac, brašno, vodu, ulje i so. Zamesiti fino glatko testo i ostaviti da narasta na toplom.
Zatim premesiti podeliti na tri jufke. Svaku jufku razviti u dužinu. Na prvu namazati omekšan margarin, zatim staviti drugu razvijenu jufku, premazati margarinom i odgore staviti treću. Iseći trakice i uviti kao na video snimku. Zaviti u puža i staviti da se peče na 200 stepeni oko 30 minuta ili dok lepo ne porumeni.
Posna lisnata pogača

4 коментара :

  1. Draga Ivana hvala na divnim receptima. Tako si mlada a sve ti ide od ruke Isprobala sam tvoje planinske brhove i malo je reci da su divni Ako mi dozvolis jos jedno pitanje Za pogacu koristis meko ili ostro brasno i da li je vida hladna kad je aktiviras sa kvascem

    ОдговориИзбриши
  2. Draga Ivana hvala na divnim receptima. Tako si mlada a sve ti ide od ruke Isprobala sam tvoje planinske brhove i malo je reci da su divni Ako mi dozvolis jos jedno pitanje Za pogacu koristis meko ili ostro brasno i da li je vida hladna kad je aktiviras sa kvascem

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala vam puno, drago mi je ste pronasli nesto za vas na mom blogu. Koristim meko brasno i voda treba da je mlaka. :)

      Избриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

VIDEO RECEPTI

Recept samo za Vas!

Oglasi