Oglasivac

3. 3. 2015.

Krempita sa limunom

Lagana kombinacija, osvežavajuča sa blagim ukusom limuna. Ovaj recept i sliku mi je poslala moja školska drugarica koja je sad jako daleko.
Vanja Čarnopiski Ruggieri iz Holandije.

Krempita sa limunom

POTREBNO ZA TESTO:
 
- 200 gr. brašna

- 200 gr. margarina
- voda jako hladna - koliko je potrebno da se zamesi
- malo soli

ZA FIL:

- 8 žumanaca
- 1 litra mleka
- 200 gr. šećera
- 140 gr. brašna
- kora od dva limuna
  
Odgore dekoracija po želji.

PRIPREMA TESTA:

Od brašna, vode i soli zamesiti testo kompaktno da se ne lepi. Ostaviti u frižideru da stoji oko 15 minuta. Za to vreme pripremiti margarin ili puter, mesiti ga sa mokrim rukama da  omekša i postane elastičan. 
Zatim razvijemo testo oko 1 cm, na njega stavimo margarin po celoj površini. Preklapamo kao na ovom videu za Žu-Žu pogačice - Kako da uradite preklapanje lisnatog testa.

Radite sve kao u video snimku, samo na kraju ne sečete kockice već razvijete testo veoma tanko podelite na dva jednaka dela. Svaki deo premazete sa umućenim žumancetom. Kore pečete svaku posebno na 220 stepeni oko 15 - 20 minuta.
Ako hoćete da pravite male krempitice kao sa slike, koristite modlu i vadite oblike od testa. I onda pečete kao što je gore napisano.

Pečene i tople posuti sa krupnim šečerom.
  
PRIPREMA FILA:
Brašno, žumanca, šečer, umutiti sa malo hladnog mleka. Ostalo mleko prokuvati sa korama limuna tanko isečene. Kada prokuva limun izvadite i dodajte smesu od jaja. Mešajte neprestano i kad se fil zgusne, sklonite sa šporeta i ostavite da se ohladi. Inače u ovaj fil bi kasnije trebalo da se umuti margarin, al u kolaču koji je prikazan na slici nije dodat. To opet možete po vašem ukusu.

Sa ohladjenim filom mazati kore, odgore ukrasite po želji.


Нема коментара :

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

VIDEO RECEPTI

Recept samo za Vas!

Oglasi