Oglasivac

2. 2. 2015.

Fritule brzi ustipci

Ivanin proveren recept
Predivne mekane,podsecaju na krofnice zacas se umute,malo odstoje i prze.Sluze slane  ili slatke posute prah secerom,dzemom...Kod mene uglavnom za veceru...

Fritule brzi ustipci

POTREBNO:
-pola kocke kvasac-20 gr.
-3 jaja
-2 dcl.mleka
-1 dcl.vode
-1 kasikica secera
-1,5 kasikice soli
-oko 500 gr. brasna
-3 kasike ulja
I jos je potrebno ulje za przenje,ja przim u manjoj dubljoj serpici,tako se manje ulja potrosi-jedino sto duze traje pecenje.

PRIPREMA:
Kvasac,mlaku vodu i mleko izmesati sa secerom,dodati ulje i brasno u koje ste izmesali so.Prvo dodate polovinu brasna,pa umutite da se razbiju grudvice i zatim ostatak.Testo dobro umutite varjacom ostavite da stoji 30 minuta prekriveno na toplom.
Kad je odstojalo,ja ne mesam vise testo(neko to radi),meni se ovako cine vazdusastije. Tako naraslo vadim kasikom i przim.

Zagrejati ulje na najjace u manjoj dubljoj posudi,pred pecenje smanjiti tek malo.Kasiku zaronite u vrelo ulje pa onda zahvatite testo.Uglavnom se uzima polovina kasike.Spustate u vrelo ulje,peku se da lepo porumene sa jedne strane.Okrenete na drugu stranu i kad porumene skroz vadite na salvet da se ocede.Uglavnom se same okrecu u ulju ako imaju dovoljno mesta i ako je ulje dovoljno duboko.
Ako vam ne ide spustanje testa u ulje,koristite dve kasikice.

Нема коментара :

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

VIDEO RECEPTI

Recept samo za Vas!

Oglasi