Oglasivac

17. 7. 2014.

PILECI PAPRIKAS U KOTLICU

Ivanin proveren recept
Postala sam strucnjak u kuvanju kotlica, paljenju i odrzavanju vatre. Vec koji put sam imala prilike da kuvam na raznim kampovima za veci broj ljudi. Tako da sam se bas izvestila, nije mi problem skuvati bilo koje jelo u prirodi. Ovo sam kuvala prosle nedelje, kod mene u dvoristu tj. basti sa decicom koja su mi pomagala oko cepkanja drva. :)
Pileci paprikas u kotlicu
Додајте натпис
POTREBNO:
- 4 velike glavice crnog luka
- 2 cena belog luka
- oko 2kg piletine(jedno celo pile,iseckano na manje komade)

- 4 zrela paradjza
- 3 sveze paprike babure(jos bolje ako je crvena)
- dosta persunovog lisca
- 2 kasike vegete(suvog zacina)
- so po ukusu
- 3 kasike mlevene crvene paprike
- malo ulja da se isprzi luk
- vode oko 2 litre

PRIPREMA:

Pripremite vatru, iskopajte plitku rupu gde ce biti vatra (tek da se ukloni trava ako je ima). Sluzite se suvim grancicama da potpalite vatru, zatim nabacajte vece komade da pocne da gori. Ne pravite veliku vatru jer ce vam jako buckati paprikas.

U kotlic naseckajte ili izrendajte crni luk. Przite luk na malo ulja tek  bude staklast, nalijete 500ml vode i kuvate 15-20 minuta dok luk ne omeksa. Zatim stavite meso, malo prokrckajte, dodajte mlevenu papriku i nalite jos vode da prekrije meso. Dodate beli luk secen na pola, oguljen paradajz i paprike u celo. Zacinite i kuvajte oko 30 minuta. Nema potrebe za mesanjem. Pred kraj stavite persunovo lisce, posolite jos koliko treba po vasem ukusu.

Vatru nema potrebe previse da lozite, dovoljna je onoliko koliko ste na pocetku zalozili, jer se piletina brzo skuva. Kada je kuvano ja ostavim da se polagano jos krcka na zari, dok skroz ne prestane da krcka.
Znaci oko 30 minuta da se kuva, i jos posle oko 20 minuta da stoji zakacen kotlic iznad zari (ne sme da gori vatra). Tako se fino jos ukrcka i bude jako lep ukus.

Pileci paprikas u kotlicu

Pileci paprikas u kotlicu
Додајте натпис


2 коментара :

  1. Анониман14. јул 2022. 03:13

    Ovo je paprikaš da te Bog sačuva prvo vegeta ili suvi začin je štetan i nezdrav a i vreme kuvanja je kratko jer ga treba kuvati od sat i 20 minuta do sat i po a od povrća se dodaje luk tri,četiri glavice, krompir sitno iseckan do tri komada jedna izrendana šargarepa,jedan peršun,lovorov list i na prstohvat crnog bibera dva tri iseckana paradajza sve to zavisi od količine odnosno broja osoba, bez belog luka ,veoma važno je da voda koja se koristi bude meka ne direktno iz vodovoda jer će se paprikaš osecati na hemiju koja se dodaje u tu vodu(hlor itd)ako nemate alternativu nek ta voda se prvo prokuva i ostavi jedan dan da odstoji i kuva se na umereno jakoj vatri a ne laganoj kako je gore navedeno ima još ali ne bih sada o tome,pozdrav .........

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман14. јул 2022. 03:18

    Da zaboravih važnu stvar aleva paprika do četiri kašike mora biti kvalitetna koja se ne melje sa peteljkama jer onda gorči paprikaš

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

VIDEO RECEPTI

Recept samo za Vas!

Oglasi