Oglasivac

14. 4. 2014.

Cheesecake-cizkejk

Ivanin proveren recept
Nikad nisam volela kombinaciju sira u kolacima,jednom me je jedna prijateljica pocastila bas sa  cizcejkom tako da nisam mogla da odbijem.Od tada se kod mene cesto moze naci neka slatka poslastica od sira,ponajvise cizkejk.
VIDEO RECEPTI 
Cheesecake-cizkejk

POTREBNO:

Za donji deo:

-300 gr mlevene plazme
-4 kasike soka od narandze ili 4 kasike mleka (ja ponekad stavim jogurt)
-200 gr margarina ili putera

Za srednji deo:

-500 gr sira ne slanog
-5 kasike vode
-200 gr secera u prahu
-500 ml slatke pavlake
-5 kasike vode
-10 gr zelatina (ja koristim u prahu ali moze i u listicima)
-mozete staviti 1-2 krem fixa

Vocni preliv:

-400 gr malina (moze i drugo voce)
-100 ml.vode
-5 kasika vode (za zelatin)
-10 gr zelatina
-5 kasika secera

PRIPREMA:

Najbolje je da koristite kalup koji ima stranice koje se otvaraju,ako nemate oblozite okruglu serpu ili tepsiju sa folijom ili najlon kesom.Ostavite da vire krajevi da bi kada se torta jako stegne mogli da je izvadite.

U mleveni keks dodajte otopljeni margarin ili puter,dodajte mleko ili sok.Izmesajte to dobro.Masa je inace dosta rastresita,ali nista ne brinite tako treba da bude.Istresite je u kalup dobro utapkajte rukama.Stavite u frizider dok pripremate srednji deo.

Zelatin ostavite da nabubri 10min potopljen u 5 kasika vode.Umutite slatku pavlaku, kremfix,dodajte sir,secer u prahu.Dobro sjedinite.Zelatin na tihoj vatri otopite nikako ne sme da provri.Sklonite sa vatre i izmesajte sa malo fila.Dodajte masi i mutite mikserom.Prelite preko mase od keksa i dobro raspodelite,ravno i jednako.

Vocni preliv: voce kuvajte u vodi sa secerom oko 15 min.Zelatin isto ostavite 10min da nabubri.Istopite ga kao i za beli deo.Dodajte u fil od voca koji ste skinuli sa sporeta.Izmesajte i prelite preko kolaca.

Ostavite da se stegne u frizideru 6 sati i vise.Ako ste ga pravili u kalupu koji nema ivice koje se otvaraju,stavite jedno 2 sata u zamrzivac da bi ga lako mogli izvaditi iz kalupa.


Нема коментара :

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

VIDEO RECEPTI

Recept samo za Vas!

Oglasi