Oglasivac

29. 4. 2014.

VOCNA TORTA SA VISNJAMA

Ivanin proveren recept
Torta je jako lepa,sa cokoladnim visnjama i lepim filom.Inace lepo izgleda,ja sam bila malo ne strpljiva pa sam pozurila sa pravljenjem ovaj put pa su se visnje razletele gde su htele.Vi pratite recept i imacete tortu koja predivno izgleda kada se isece.

PISKOTA:
-6 jaja
-4 kasike secera
-3 kaike brasna
-2 kasike mlevene plazme
-2kasike mlevenih oraha
PRIPREMA PISKOTE:
Umutiti belanca u cvrst sneg,dodati secer i mutiti dok se secer ne istopi.Dodavati polagano ostale sastojke,mesati sa varjacom.Sasuti u kalup oblozen papirom za pecenje i peci u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
FIL 1:
-400gr slaga  umucenog sa kiselom vodom (2dcl kisele vode)
-2 kisele pavlake 
-150gr margarina
-100 gr secera u prahu
PRIPREMA:
Margarin umutite sa secerom u prahu da bude penast.Dodajte mu kiselu pavlaku lagano mesajuci dok se skroz ne sjedini.Sve izmesajte sa slagom i ostavite da se stegne ako je potrebno.
FIL 2:
-300gr visanja(ociscenih i ocedjenih-sok taj koristite za glazuru)
-100 gr cokolade za kuvanje
-2 kasikice ruma(ako ga ne volite ne stavljajte ga)
PRIPREMA:
Otopite cokoladu na pari ili u toploj rerni.Dodajte joj 2 kasikice ruma,izmesajte.Stavite visnje na tacnu,poredjajte jednu pored druge,prelite cokoladom i ostavite da se stegne.
FILOVANJE:
Na ohladjenu koru stavljate fil sa slagom.Stavite 30 min u frizider da se stegne.Izvadite premazite jos jednom sa filom pa opet u frizider da se stegne 30 min.Zatim poredjate cokoladne visnje.I ponovite postupak
sa filom.Odgore napravite glazuru od soka od visanja.Sok stavite da prokuva,poseb
no umutite 1 kasiku secera, 1 kasiku gustina i 5 kasika vode.Zakuvajte u 2 dcl soka od visanja.Prelite toplo preko gotove torte.Uglavnom nebude dosta soka kad se iscedi iz visanja,jer ih pustite da se polako same cede.Ja dodam ili od drugih visanja jos soka,ili kupovni sok od visnje pa napravim taj preliv.
Tortu sluzite sutradan kada se lepo stegne u frizideru.Prijatno!

Нема коментара :

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

VIDEO RECEPTI

Recept samo za Vas!

Oglasi